Tientallen start-ups naar Houthaven

De toekomstige huisvesting van tientallen start-ups. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Broedplaats voor start-ups Rockstart gaat verhuizen naar de Houthaven. Het pand aan de Herengracht wordt in oktober verruild voor een gebouw aan de Rigakade. Rockstart heeft zeventig startende technologiebedrijven met internationale ambities in huis.

De start-ups houden zich onder meer bezig met 3D-printen, e-commerce, deeleconomie, duurzame energie, gezondheidszorg en media.

Rockstart biedt verschillende acceleratorprogramma’s, waarbij bedrijven worden begeleid en geholpen met financiering, netwerk en groei. Ook kunnen start-ups alleen ruimte huren en gebruik maken van de voorzieningen en het netwerk van Rockstart.

Rockstart strijkt neer in een grauw ogend bedrijfsgebouw aan de Rigakade met veel ruimte. Dat past volgens Rockstart ook beter bij de pioniersgeest dan de huidige, krappe vestiging in een voormalig bankpand aan de Herengracht. Huurders en deelnemers aan programma’s worden onder meer een overdekte tuin, zonterras en een fitnessruimte in het vooruitzicht gesteld.

Rockstart, opgericht door ondernemer Oscar Kneppers, stelt de afgelopen vijf jaar financiering van 128 start-ups te hebben geregeld, waarbij 650 banen zijn gecreëerd. Zo’n dertig nationaliteit zijn betrokken bij Rockstart; de gemiddelde leeftijd is dertig jaar.