’Geluid Milkshake bleef binnen de normen’

Foto Helma Timmermans
Hoogstins2024

Het geluid van festival Milkshake op 29 en 30 juli in het Westerpark bleef binnen de normen. Dat stelt een woordvoerder van de gemeente na vragen van De Westkrant. Vanwege de windrichting was er in de Spaarndammerbuurt wel meer geluid dan dan in voorgaande jaren, maar ook dat bleef volgens de woordvoerder binnen de vergunningsnormen.

Meetsysteem uitgeschakeld

Het geluidmeetsysteem van stadsdeel West rond het Westerpark stond in het weekend van Milkshake uitgeschakeld. Het is ’tijdelijk vervangen door een ander continu meetsysteem’, aldus de woordvoerder. Dit is volgens haar gedaan om in de gehele stad op dezelfde wijze data te verzamelen over geluid rond evenementen. De meetpunten dit jaar waren langs de Zaanstraat en de Haarlemmerweg.

Met het meetsysteem van stadsdeel West konden buurtbewoners vorig jaar zelf via internet de geluidsniveaus controleren, dit jaar was dat dus niet mogelijk. Vorig jaar jaar overschreed Milkshake de geluidsnormen, zo konden buurtbewoners destijds ook zelf via internet constateren.

Geluidsapp

Omwonenden konden dit jaar tijdens Milkshake wel via een nieuwe app melding maken van hoe zij het geluid ervaren. Volgens de gemeente kwamen er via deze app MoSART 148 metingen binnen, gemiddeld twee metingen per gebruiker. Buurtbewoners konden met hun mobiel 30 seconden geluid opnemen en beoordelen. Dat ging overigens niet altijd helemaal probleemloos.