Parade van Japanse hapjes bij Ku West

Hoogstins2024

Bij Staring at Jacob kon je overdag al terecht voor een Amerikaanse brunch met chicken ’n waffles en tortilla’s met vis, avocado en zwarte bonen. Sinds eind juli staan er ’s avonds Japanse koks in de keuken om gruwelijk goede bites te maken. De naam van de kersverse Amerikaans-Japanse zaak op de Jacob van Lennepkade is nu best wel een mond vol: Staring at Jacob X Ku West.

Het feest begon al bij het reserveren. “Je heet Patricia en je achternaam is Jacob? Great! You definitely deserve a free drink.” Ha, dát gaat lekker. Als we binnenkomen, krijgen we ieder een shotje Espresso Martini: wodka, maple syrup en – jawel – Patricia’s koffielikeur. Een kruidig drankje, troostrijk en bijna zwoel. “We hebben ook nog een toetje met Patricia’s koffielikeur”, zegt een medewerkster. Superlief om me daarop te attenderen, maar no, thanks. Mijn naam hoeft zeker niet het thema van deze avond te zijn. Zo briljant is die naam nou ook weer niet. Bovendien lijkt het dessert van panna cotta met tofu me stukken lekkerder en spannender (een goede inschatting, zo bleek later).

Ku West is een filiaal van Ku Kitchen & Bar in de Utrechtsestraat. Ik had er al vaak goede verhalen over gehoord, maar was er nooit eerder geweest. Geen idee waarom niet. Ik ben namelijk gek op Japans eten: verfijnde smaken, mooie ingrediënten, de looks van een kunstwerk.

Het eten bij Ku West is een optelsom van al deze elementen. De gefrituurde soft-shell crab met jalapeño dip (7 euro) heeft een flinterdun deeglaagje, zodat je de krab nog goed proeft. De yakuza chicken karaage, een Japanse versie van fried chicken, is te gek: sappig vanbinnen, krokant, pittig en kleverig vanbuiten. Een mooi contrast met de boterzachte sushi van coquilles (3,75 euro). Daarna perfect gegrilde ‘saté’ van garnalen om vervolgens af te sluiten met een pracht van een panna cotta met hibiscus.

Ai, ai, ai. Van zo’n parade van tophappen word ik verrekte blij. Zeker met de vriendelijke en vrolijke vibes die in de zaak hangen en het uitzicht op een van de mooiste straten van West: brede gracht, funky woonboten en veel groen. Eet je bij Ku West, dan waan je je even op vakantie. Wie wil dat nou niet?
http://www.staringatjacob.nl

DeWestkrant