A10 West nu richting Coentunnel dicht door werkzaamheden

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Het tweede deel van de werkzaamheden aan de A10 West is vandaag begonnen. Het verkeer in de richting van de Coentunnel is tot en met 4 september volledig gestremd. De rijbanen in zuidelijke richting zijn nu weer toegankelijk. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten rekening te houden met drukte en een extra reistijd tot een half uur.

De A10 West krijgt een ingrijpende opknapbeurt, waarbij het wegdek volledig wordt vervangen, belijning wordt getrokken, matrixborden vervangen en regenwaterafvoer verbeterd. Op de rijstroken in zuidelijke richting is dat de afgelopen drie weken gebeurd. Sinds afgelopen nacht is deze rijrichting weer opgegesteld.

De komende weken zijn de rijstroken in noordelijke richting aan de beurt tussen de knooppunten De Nieuwe Meer en de Basisweg (S102). De toeritten naar de A10 West in noordelijke richting zijn afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via A4, A9 en A5 of A10 Noord. Op maandag 4 september voor de ochtendspits moeten alle werkzaamheden gereed zijn en is de A10 West weer volledig toegankelijk.

DeWestkrant