Kijken werd Naoufal (18) fataal

Hoogstins2024

De 18-jarige Naoufal is bij de schietpartij in de Ten Katestraat op 11 november 2016 toevallig geraakt. Hij zat in een shishalounge, toen twee mannen daar ruzie met elkaar kregen. Die ruzie ontaardde buiten in een vechtpartij tussen drie mannen. Toen Naoufal ging kijken, werd hij getroffen. Hij is gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis.

In Parijs is een 33-jarige Amsterdammer aangehouden als verdachte, zo laat de politie verder in een persverklaring weten. Dit is gebeurd na zeer intensief onderzoek door de recherche. De man is overgebracht naar Amsterdam. Na zijn aanhouding is een woning doorzocht in Zaandijk, waarbij een kilo cocaïne, een vuurwapen en 10.000 euro is aangetroffen. Ook is een 46-jarige man uit Zaandijk aangehouden. Het vuurwapen is niet gebruikt bij de schietpartij in de Ten Katestraat.

De politie heeft direct na de schietpartij al eens drie verdachten aangehouden, maar die zijn weer op vrije voeten gesteld. Het ging om een automobilist die met getrokken pistolen werd aangehouden op de Admiraal de Ruijterweg en de twee mannen die lichtgewond raakten bij de schietpartij.

DeWestkrant