‘Zondag geen plek in Baarsjes’

Baarsjes, betaald parkeren, Amsterdam, Amsterdam-West
(foto Martine de Vente)
Hoogstins2024

Het bericht over het invoeren van betaald parkeren op zondag in Westerpark en in Oud-West maakte afgelopen dagen veel reacties los. Veel Westbewoners willen de visite op zondag niet op kosten jagen en zien de regeling liever gaan dan komen.

Vanavond vergadert de bestuurscommissie over het voorstel betaald parkeren op zondag in te voeren in Oud-West en in Westerpark.

Andere bewoners zien het betaald parkeren op zondag wel graag komen; niet niet alleen in Oud-West en Westerpark, maar ook in De Baarsjes en Bos en Lommer. “Hebben ze in De Baarsjes gemeten? Daar is het op zondag altijd een ramp”, is een van de reacties op het bericht van De Westkrant op Facebook.

Ook anderen melden dat ze in andere delen van West op zondagavond ook vaak rondjes moeten rijden om een plekje te vinden. Sommigen vrezen dat wanneer betaald parkeren op zondag in Oud-West en Westerpark komt, het probleem opschuift naar De Baarsjes en Bos en Lommer.

Een Baarsjesbewoner: “Ik houd er al rekening mee dat ik rondjes moet rijden. Als er betaald parkeren in Oud-West komt, dan komt daar het bulldozer-effect bij. Het is inmiddels een wetmatigheid dat als ergens betaald parkeren wordt ingevoerd, auto’s uitwijken naar omliggende gebieden.”

Er is voorafgaand aan het voorstel onderzoek gedaan naar de parkeerdruk in Westerpark en Oud-West. Hoe groot de overlast is in De Baarsjes en Bos en Lommer, heeft het stadsdeel niet gemeten. “Het stadsdeel ontvangt uit de gebieden Bos en Lommer en De Baarsjes geen tot weinig klachten over parkeeroverlast op zondag. Wij zien daarom geen aanleiding om voor die gebieden een onderzoek te laten uitvoeren naar de parkeerdrukte”, aldus de woordvoerder.

 

 

DeWestkrant