GAK-gebouw is (bijna) klaar

Hoogstins2024

Het Bos en Lommerplantsoen is er klaar voor een nieuwe hotspot te worden in West. In het voormalige GAK-gebouw aan de Bos en Lommerweg zijn alle appartementen verkocht. En in de tweede week van september gaat ook nog eens Het Wilde Westen open: een café, annex restaurant, annex wasserette.

Ja, een wasserette, beaamt horeca-ondernemer Roderick Nieuborg. “Er is een wasgelegenheid bovenin het gebouw, maar daar werd over gemopperd. Wij dachten dat het ook heel fijn kan zijn als je beneden een kopje koffie drinkt, terwijl de was klaar is. Nu vindt iedereen dat ineens heel erg cool.”

Nieuborg zette samen met een compagnon eerder Brandstof in de Marnixstraat, Struyck aan de Rozengracht en de THT in de Tohuistuin op. De onderneemsters van MoMa benaderden hem om een horecaconcept neer te zetten op de begane grond van het voormalige GAK-gebouw. Monique Portegies en Marjolein de Haan wonnen een prijsvraag over de bestemming van deze plek aan het Bos en Lommerplantsoen.

Behalve een café annex wasserette komen er ook zzp-werkplekken en andere creatief in te vullen ruimten in het gebouw. De zzp-plekken zijn al te huur via launchdesk.

Behalve wassen en koffiedrinken kunnen gasten bij Het Wilde Westen ook taart, lunch en pizza krijgen. En ‘dingen die je gezellig samen kunt eten’. Dat alles met een knipoog naar de Italiaanse keuken.

Hoewel er dus in september nog meer leven in de brouwerij komt bij het voormalige GAK-gebouw, oogt het toch nog niet helemaal af. Links en rechts zitten er dus ruim zeshonderd appartementen, maar het middenstuk staat nog helemaal leeg.

Plannen voor een garage voor de deur van het gebouw en daarboven een park, gaan waarschijnlijk niet door. Dat schrijft de website Stadstuin Bos en Lommer.