West proeftuin bouwmarkt Gamma

Hoogstins2024

Aan de Willem de Zwijgerlaan heeft Gamma vandaag een buurtfiliaal geopend. Het gaat om een proef. Als de bouwmarkt nieuwe stijl in Bos en Lommer een succes wordt, dan zullen elders in het land meer filialen volgen.

De Gamma Compact is kleiner dan een traditionele bouwmarkt, die vaak in buitengebieden is gevestigd. Klanten moeten daar vaak met de auto of op de fiets heen. ’’Met Gamma Compact komen we naar de consument toe’’, aldus manager Lennart Broere. ’’Hier kun je spullen krijgen voor allerlei kleine klussen in huis. Niet alleen gereedschap en verf, maar ook bijvoorbeeld printers, inkt en papier.’’

Het filiaal heeft wat minder keuze op klusgebied, maar verkoopt wel huishoudelijke artikelen en kantoorartikelen. Er is een servicepunt van PostNL waar pakketten kunnen worden gehaald of gebracht. Ook is er een sleutelservice. Voor het vervoer van zware spullen is een bakfiets te huur. Gamma koos voor West omdat er een geschikte ruimte werd gevonden in het voormalige pand van Tetterode aan de Willem de Zwijgerlaan.

Zoals andere doe-het-zelf-zaken heeft Gamma al jaren veel last van de economische crisis en slechte huizenmarkt. De omzet in de branche is volgens ABNAmro met bijna veertig procent teruggelopen ten opzichte van 2008. Ook de concurrentie van winkels als Action en Hema is toegenomen, aldus Broere. De Gamma Compact in de buurt moet uitkomst gaan bieden.

Op de loonlijst van het nieuwe filiaal staan 18 medewerkers; enkele vacatures staan nog open. De winkel is elke dag open van acht tot acht. Op de foto rechts manager Lennart Broere, links vestigingsmanager Nico Jongejan.

 

DeWestkrant