Jerrycans weg uit de Jan Eef

Hoogstins2024

Bewoners en winkeliers kunnen nog een jaar mopperen op de feestverlichting in de Jan Evertsenstraat en dan gaan de jerrycans waarschijnlijk voorgoed de kast in of mee naar de camping. Winkelstraatvereniging Jan Eef, die de lampen aanschafte denkt na over een andere verlichting voor volgend jaar, zegt directeur Jeroen Jonkers. “Of dat haalbaar is, hangt af van de kosten.”

feestverlichting mercatorplein

Het is voor het derde jaar dat de winkelstraatvereniging de waterdragers ophangt. Het idee om lampen te maken van tweedehands spullen komt van een hip ontwerpbureau uit Rotterdam. Vorig jaar maakten basisschoolkinderen ook nog zelf lampjes van oude plastic flessen voor in de straat.

feestverlichting janeef2

Met name in het eerste jaar waren bewoners, in hun wiek geschoten over de milieuvriendelijke lampen getuige dit filmpje van AT5. Vooral overdag vonden velen het ‘geen gezicht’.

In ieder geval is het anders dan anders. Daarmee is zijn de cans misschien niet de mooiste, maar wel de meest besproken lampjes van Nederland. Straks zal de Jan Evertsenstraat de cans nog gaan missen.