Buurt is drukte De Hallen al beu

Hoogstins2024

Door een nieuw budgethotel zal de overlast rond De Hallen verder toenemen. Hiervoor vreest een aantal buurtbewoners. ’’Wij worden bedolven onder de horeca, op elke straathoek wordt tegenwoordig horeca gevestigd’’, zei buurtbewoner Joop Dijkhuis dinsdagavond tegen de leden van bestuurscommissie West.

Een deel van de buurt heeft bezwaar tegen de komst van budgethotel CityHub naar de Ten Katebuurt. Zij vrezen overlast door rugzakkers. ’’Een flinke vertegenwoordiging van de bewoners is hierop tegen’’, aldus Dijkhuis. De geluidsoverlast op straat is volgens hem al toegenomen door bezoekers van De Hallen. Ook blokkeren ’zeeën’ van fietsen de stoep. De restaurants, eettentjes, bioscopen en markten van De Hallen trekken veel bezoekers.

CityHub wil in de Bellamystraat naast De Hallen in een loods vijftig slaapcabines voor twee personen vestigen. De ondernemers zeggen niet te mikken op rugzakkers of groepen, maar op jonge professionals. Maar buurtbewoners zijn er niet gerust op dat er geen nieuwe hinder ontstaat. Dijkhuis: ’’Ook rolkoffers vroeg of laat op straat hoor je behoorlijk, dat weten wij al door hotel De Hallen.’’

Dat wonen in de stad nu eenmaal drukte met zich meebrengt, vindt Dijkhuis geen goed argument om ook nog een nieuw hotel toe te staan. ’’Wij hebben al reuring van de Ten Katemarkt van zeven uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds, wij willen niet reuring tot middernacht.’’ Een andere buurtbewoner betoogde dat de drukte door De Hallen ’al buiten proportie raakt’.

Dagelijks bestuurslid Fenna Ulichki kondigde aan dat zij een bewonersbijeenkomst zal organiseren omtrent alle ontwikkelingen rond De Hallen. Volgens Ulicki zijn de initiatiefnemers van CityHub bereid om afspraken te maken met de buurt, zoals over het tegengaan van roken op straat en lichtoverlast. Er zijn fietscoaches ingezet om bezoekers van De Hallen hun fietsen in de stalling te laten zetten, aldus Ulicki.