Ring A10 West wordt hip

A10 West. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Erg aantrekkelijk klinkt het niet: wandelen op, onder en langs een snelweg. Toch is een wandelexcursie langs de Ring A10 West op woensdagmiddag helemaal volgeboekt. De tocht staat onder leiding van Karin Ruisch, cultuurwetenschapper en gids in de Kolenkitbuurt.

De Ring A10 is vaak verguisd, maar langs de randen is ook allerlei moois en interessants te vinden. De drukke stadssnelweg staat centraal in de Week van de Stad. Volgens de initiatiefnemers is het gebied rond de A10 lange tijd ondergewaardeerd, maar nu sterk in opkomst. Kortom, ook de ringweg wordt hip.

De feestelijke opening van de Week van de Stad vindt woensdagmiddag om 16 uur plaats in culturele broedplaats WOW, het voormalige hts-gebouw aan de Wiltzanghlaan. Om 18 uur kun je hier voor 7,50 euro een Ringdiner eten, wel reserveren. Om 19 uur start een rondleiding in het Jan van Schaffelaarplantsoen, met een kunstproject over de Kolenkitbuurt door Alejandro Ramirez. Hier is ook een tijdelijk museum over bermtoerisme.

Zaterdagmiddag is er open huis in woningen langs de Ring, zoals op de bovenste verdieping van een van de torens aan de Nachtwachtlaan. Ook kunnen appartementen worden bezocht in De Studio, het voormalige GAK-kantoor. De komende dagen zijn er veel meer activiteiten rond de Ring A10. Toch mee op die wandelexcursie? Er is een reservelijst.

Meer informatie en reserveringen: www.weekvandestad.nl