Kolenkitbuurt gaat zelf loopbrug regelen

Een eerste ontwerp van de loopbrug. (Beeld Cascoland)
Hoogstins2024

Organisatie Cascoland gaat op zoek naar geldschieters om een loopbrug te bouwen in de Kolenkitbuurt. De kronkelende brug is bedoeld om de buurt straks te verbinden met de nieuwe bewoners van Rhapsody, het nieuwbouwproject op het Jan van Schaffelaarplantsoen.

Buurtbewoners mochten meedenken over de inrichting van de openbare ruimte in het nieuwbouwproject. Aan de noordkant bleek een vijf meter hoge wand te komen en alleen toegang via een steile, hoge trap. Cascoland -van oorsprong een kunstenaarscollectief- kwam met het idee om een loopbrug te bouwen, maar er was geen budget.

Cascoland gaat nu zelf op zoek naar drie ton om de loopbrug te financieren. Initiatiefnemer Roel Schoenmakers denkt onder meer aan crowdfunding. Geldschieters zouden een deel van de brug kunnen ’adopteren’, zoals is gebeurd met de Luchtsingel in Rotterdam. Namen van -ook particuliere- geldschieters zijn op de houten brug terug te vinden.

Een eerste ontwerp voor de metalen loopbrug is inmiddels ontwikkeld in samenwerking met architect Femke Bijlsma, ontwerper Jair Straschnow en constructeur Rijk Blok.

DeWestkrant