Buurman smederij: ‘Het was te gevaarlijk’

De Bellamystraat (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

“Ik gun Bert Meister het allerbeste, maar waar hij hier mee bezig was, dat kon echt niet.” Bart Dekker van de Bellamystraat is een van de buren die last had van het lawaai en de stank bij de nieuwe smederij van Meister. Hij is bang voor brandgevaar en de gezondheid van zijn kinderen. “Als ze bezig waren, stond het soms bij ons blauw in de gang.”

Dekker stelde vragen bij het stadsdeel en Meister moest op last van de dienst handhaving zijn werkzaamheden staken, zo meldde De Westkrant gisteren. Vanavond stelt de VVD vragen hierover in de bestuurscommissie.

Meister betrok het pand aan de Bellamystraat 91, nadat zijn vorige werkplaats schuin aan de overkant was verkocht. Hij begon in het pand waar Dekker woont een kleinschalig metaalatelier. Volgens Dekker nam dat steeds grotere proporties aan. “Dat kleinschalige werd al gauw grootschalig, vrachtwagens met kranen kwamen grote ladingen ijzer brengen. Soms heeft hij daar zes man rondlopen en was hij er zelf niet bij. Geen idee wie er dan verantwoordelijk zou zijn.”

Dekker vindt dat in reacties op de berichtgeving over Meister op sociale media een verkeerd beeld naar buiten komt. “Alsof ik een familiebedrijf om zeep wil helpen. Meister is daar zelf mee gestopt en hij is solo verder gegaan. Ik wil alleen dat hij zich aan de regels houdt. Anders kunnen ze die dienst handhaving wel opdoeken.”