Omwonenden manege Overtoom klagen over hinder dancefeesten

De Hollandsche Manege aan de kant van de Overtoom. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Bewoners van de Overtoom en Vondelstraat vragen om maatregelen tegen hinder door evenementen in De Hollandsche Manege. Met name het jaarlijkse Amsterdam Dance Event (ADE) zorgt voor veel overlast, aldus twee insprekers in de stadsdeelcommissie West. 

Het gaat om dreunende harde muziek, licht, luidruchtige vertrekkende bezoekers en verkeersoverlast, aldus de bewoners, die zeggen te spreken namens zo’n veertig buurtgenoten. Zij dringen aan op maatregelen om het woon- en leefklimaat in de buurt te beschermen. Het lukt ook niet om effectief bezwaar te maken tegen de vergunning omdat het evenement dan al achter de rug is, volgens de insprekers. 

Dagelijks bestuurder Thomas Hermans van West zei dinsdagavond dat evenementen in de manege zijn toegestaan volgens het bestemmingsplan. Het aantal festivaldagen tijdens het jaarlijkse ADE is al teruggebracht van vijf naar vier, aldus Hermans. Ook zijn meer geluidsmeters geplaatst. 

Hermans zei te wachten op een ambtelijke evaluatie, waarbij hij toezegde ook buurtbewoners en hun klachten te betrekken.

Links De Hollandsche Manege. Op de achtergrond de Overtoom. (Foto Richard Mooyman)
DeWestkrant