Maandenlange nachtwerkontheffing voor bouw Singelgrachtgarage

Bouw van de Singelgrachtgarage, met links de Nassaukade. Foto Richard Mooyman.
Hoogstins2024
Op 28 juli heeft de gemeente een ontheffing gegeven voor nachtwerk aan de garage aan de Singelgracht. Het betreft bouwwerkzaamheden over de periode van 22 augustus 2022 tot en met 30 juni 2023 (19.00 tot 07.00 uur). Het stadsdeel had eerder aangegeven dat deze werkzaamheden noodzakelijk zijn en niet op een regulier tijdstip kunnen plaatsvinden. Op twitter maakt de nachtwerkontheffing veel los. “Bewoners van de Nassaukade en de Marnixkade worden knettergek van de extreme herrie, nu dus ook geen nachtrust voor omwonenden”, schrijft iemand. Vooral de periode waarin nachtwerk is toegestaan, wekt verbazing. “Jezus… bijna een jaar lang.” Alleen ‘Opa Ronald’ ziet het anders: “Je moet er wat voor over hebben. Volgend jaar roep je hoe mooi het is geworden; de auto’s staan niet op de kade, maar eronder.” We schreven al eerder dat de bouw leidt tot overlast en dat de werkzaamheden gepaard gaan met  verkeershinder.

UPDATE

Op 2 augustus licht een woordvoerder van de gemeente het besluit als volgt toe: “Deze vergunning is preventief aangevraagd, maar zal in de praktijk niet voor continue overlast zorgen. Er zal tot juni 2023 naar verwachting één keer per week in de avond worden gewerkt. De werkzaamheden waar deze vergunning voor is aangevraagd zullen slechts bij hoge uitzondering na 12 uur in de avond plaatsvinden. Wanneer er toch in de nacht gewerkt moet worden, zullen bewoners hiervoor gecompenseerd worden. Deze voorwaarde is in de ontheffingsregeling opgenomen.

Deze specifieke werkzaamheden vinden in de avond plaats, omdat overdag het gestorte beton moet uitharden en deze afgewerkt moet worden voordat er weer doorgewerkt kan worden.”