Queen D brengt krab en kreeft naar de Jan Eef

Seafood boil van Queen D.
Hoogstins2024

Queen D heeft al twee filialen in Zuidoost. Binnenkort komt daar een derde bij. Eigenares Diana, die bekend staat als ‘de Crab Queen’, gaat uitbreiden in De Baarsjes.

World of Food is een foodmarkt in een voormalige garage in Zuidoost. In de stalletjes koken thuiskoks gerechten uit de hele wereld. Surinaamse BBQ-gerechten staan hier naast Thaise curries en Caribische rijstschotels. In deze medley van smaken is het American Soulfood van Queen D niet meer weg te denken. Nadat het filiaal in World of Food op rolletjes liep, opende eigenares Diana nog een filiaal in Zuidoost, dit keer op het Bijlmerplein. Ruim een week geleden werd bekend dat ze ook een vestiging in West gaat openen. Nummer drie komt in de Jan Evertsenstraat.

BBQ Grill Box
Aangezien de eigenares zich op Instagram presenteert als de Crab Queen zal het je niet verbazen dat je crab(legs) bij haar kunt bestellen. Ze heeft ook kreeft voor je, bijvoorbeeld in combinatie met garnalen, zoete aardappel, mais en gesmolten knoflookboter (een ‘boil’). Behalve schelp- en schaaldieren gaat er ook vlees over de toonbank, onder meer in de vorm van hotdogs, burgers en een BBQ Grill Box. De honey lemon wings zouden ‘to die for’ zijn. Voor erbij: cheese fries, friet met een kaassaus, gebakken rijst met groente en/of een Queen-D salade (avocado, komkommer, mais). Toetjes zag ik niet direct op de kaart, maar ik heb zo het gevoel dat je broek na een hoofdmaaltijd zó krap zit dat echt niets meer bij kan.

DeWestkrant