Pinguïns maken met striptekenaar Wasco in Oud-West

Bij WG Kunst is altijd wat te beleven: van 5 tot en met 26 augustus heeft striptekenaar Wasco er een atelier.
Hoogstins

Stripkunstenaar Wasco vulde onder meer een boek met 1000 pinguïns. Vanaf vrijdag 5 augustus heeft hij een atelier bij WG Kunst in de Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat. Een maand lang ben je welkom voor een praatje én om pinguïns te maken.

In 2020 won stripkunstenaar Wasco de Stripschapprijs voor zijn complete oeuvre als striptekenaar. Volgens de jury is Henk van der Spoel, zoals hij officieel heet, een van de opvallendste striptekenaars van de afgelopen jaren. Hij heeft strips als Wanda Scott, Phiwi, Apenootjes en Dotty Wervelwind op zijn naam staan. Ook publiceerde hij een boek waarvoor hij pinguïns op duizend verschillende manieren tekende.

Open atelier
Vanaf 5 augustus tot en met 26 augustus maakt deze gerenommeerde stripkunstenaar van de tentoonstellingsruimte van WG Kunst in Oud-West zijn atelier. In deze periode is Wasco van woensdag tot en met zondag bezig in zijn werkplaats (13.00-17.00 uur). Hij zal er dan heel veel nieuwe werken maken. Stripjes en strip-pagina’s natuurlijk, maar ook beelden, tekeningen, knipsels en wat hij zoal verder nog bedenkt. Hij hoopt ook wat gedichten te kunnen schrijven. Als Wasco in zijn atelier is, ben je welkom voor thee en een praatje.

Tentoonstelling
Ook kun je zijn nieuwe werk bekijken. Die creaties liggen op zijn werktafel én hangen in de tentoonstelling die hij zelf bij WG Kunst heeft ingericht. Liever zelf aan de slag? Wasco nodigt je uit om zelf pinguïns te maken!

Doneer