5x kunst kijken (en misschien kopen)

Ledania
Hoogstins2024

In een galerie of op een markt kunst kijken, en misschien wel kopen. Van schilderij, tekening of sculptuur van kunstenaars uit de buurt tot een kleurrijk werk van de Colombiaanse street-artist Ledania. In deze donkere dagen kun je je laven aan kunst op het WG-terrein, in De Hallen en in de Spaarndammerbuurt. 

111 kunstenaars bij WG Kunst
WG Kunst houdt vanaf vrijdag 9 december tot en met 18 december een laagdrempelige verkooptentoonstelling. Een paar honderd kunstwerken van 111 kunstenaars worden aangeboden voor 111 euro per stuk. Het kunstwerk mag na betaling meteen mee. Te zien zijn tekeningen, schilderijen, collages, grafiek, foto’s, beelden, sieraden, keramiek, glaskunst en meer. Reserveren voor een bezoek kan via www.wgkunst.nl Openingstijden dagelijks 12.00-17.00, maandag gesloten
Waar: WG Kunst, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
Wanneer: 9 tot en met 18 december

Kunst op twee markten in De Hallen
Op zaterdag 10 december kun je tussen 11 en 17 uur struinen over de gratis toegankelijke Art, Design & Vintage Markt in de voormalige tramremise in Oud-West. Bezoekers kunnen zich laten verrassen door schilderijen, Art Deco objecten, glas & keramiek, sieraden, verlichting, Aziatische kunst, decoratieve objecten en meer. 

Op zondag 11 december tussen 11 en 17 uur is er in De Hallen de Sunday Market, die zich ‘de funky art, fashion & design market van Amsterdam’ noemt. Ontwerpers bieden hun eigen creaties aan, maar ook zijn er onder meer grappige verzamelingen, ambachtelijke delicatessen en kids items. Ben je toch in De Hallen, snuffel dan ook even rond bij kunstuitleen en galerie Beeldend Gesproken.
Waar: De Hallen, Passage
Wanneer: 10 en 11 december

Kunst bij twee galeries in de Spaarndammerbuurt
In de Bethen Art Gallery in de Assendelftstraat is een expositie van tien schilderijen van de Colombiaanse kunstenares Ledania. Galeriehouder Jonay Manuel Guerra noemt Ledania een van de belangrijkste urban- en neomuralists van dit moment. “De kunstenares verkent met haar levendige en complexe muurschilderingen en canvas schilderijen gebieden van het expressionisme, surrealisme en kubisme, terwijl ze de aannames van de maatschappij over vrouwelijkheid en ongelijkheid uitdaagt.”
Waar: Bethen Art Gallery, Assendelftstraat 4A
Wanneer: tot en met 11 december

Bij de nieuwe Galerie Ernst in de Hembrugstraat is de expositie Vagonka te zien met werken van de jonge kunstenaars Fernanda Barhumi Martinez (spells, literaire creaties), Lucas Atteveld (sculpturen) en Piotr Urbaniec (installatie). De galerie is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 18 uur en op afspraak. 
Waar: Galerie Ernst, Hembrugstraat 9
Wanneer: tot en met 14 januari

WG Kunst
DeWestkrant