Kadeherstel Kostverlorenvaart goedkoper en later

Baarsjesweg. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het herstel van de kademuren langs de Kostverlorenvaart laat langer op zich wachten. Een meevaller is dat delen langs de Baarsjesweg en de Tweede Kostverlorenkade minder slecht zijn dan gedacht. Die delen kunnen volgens de gemeente toch worden hersteld, in plaats van gesloopt en vernieuwd.

De kademuren bij Baarsjesweg 216-313 en Tweede Kostverlorenkade 1-20 zijn opnieuw bekeken, met betere onderzoeks- en rekenmethoden. De gemeente gaat nu een plan maken hoe het herstel precies wordt aangepakt. Het goede nieuws is dat dit kosten bespaart. Maar ook is er nog geen nieuwe datum voor de werkzaamheden, die eigenlijk in 2022 zouden starten. Voorbereidingen zijn al wel getroffen, zoals het verleggen van kabels en leidingen.  

Bij de Tweede Kostverlorenkade 46-124 is vanwege personeelsgebrek meer tijd nodig om het ontwerp te maken van de kademuurconstructie, zo meldt de gemeente verder. Voor de vernieuwing van de kademuur langs de Baarsjesweg is eerder een vergunning aangevraagd om 18 bomen te kappen en 36 bomen te verplaatsen.