Vergeet de biertent; iedereen aan de wijn

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Verklaarden we onlangs de hamburger al passé, nu kunnen ook de craft beers aan de wilgen. Na de biercafé’s schieten nu de wijnbarretjes als paddestoelen uit de grond.

-Binnenkort opent op de Overtoom Rayleigh & Ramsay, een wijnbar waar je per glas, half glas of zelfs per slok wijn kunt proeven. Dit dank zij een speciale dispenser waarmee gasten zelf kunnen tappen. Ze hebben er ook eten. Vanaf 18 mei open op Zocherstraat 2, op de hoek met de Overtoom, in een voormalige Surinaamse snackbar.

-Carnivorenwalhalla Bar Brouw met zijn hamburgers en pulled pork aan de Ten Katestraat 16 is niet meer. Sinds kort zit hier wijnbar Bar Centraal. Ze serveren er zogenaamde vins naturels, ongefilterde wijnen. Hieraan is ook weinig sulfiet toegevoegd. Je kunt er lunchen en dineren met steeds wisselende menu’s.

Somm hebben we vorige week al uitgebreid besproken. Maar mocht je ‘m hebben gemist: wijn en champagne met kleine hapjes, zoals oesters in De Baarsjes.

DeWestkrant