Laura zoekt een plek voor bijzondere horeca

Laura (links) met haar zusje Hanna
Hoogstins2024

De 28-jarige Laura van Holk is begonnen met een crowdfunding voor een horecazaak en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze moet Hannah’s gaan heten.

Dit is de naam van het zusje van Laura, die zo’n beperking heeft. De afgelopen tijd is Laura bezig geweest met het maken van een businessplan. Ze heeft haar baan opgezegd en is nu bezig met het zoeken van financiering en een locatie. Hannah’s moet een fijne plek in mediterrane sferen worden, waar ‘La Dolce Vita’ hoog in het vaandel staat. Daarnaast wordt het een particuliere dagbesteding die mensen samenbrengt en verbindt. ,,Een plek waar we kunnen leren van elkaars verschillen en die verschillen juist respecteren. Een veilige haven waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen leren en zich kunnen ontwikkelen. Waar jouw ontbijt, lunch, kopje koffie of aperitivo met extra zorg, liefde en aandacht wordt geserveerd”, aldus Laura. Voor het restaurant zijn behalve geld ook zorg- en horecaprofessionals nodig, die laatste moeten de cliënten kunnen begeleiden in het zo goed mogelijk bedienen van de gasten.

Passend en persoonlijk
Hannah werd 27 jaar geleden gezond geboren, maar werd na tien dagen ziek. Ze overleefde, maar liep een hersenbeschadiging op door de infectie. ,,Door mijn ervaring met Hannah weet ik hóe belangrijk passende en persoonlijke zorg is voor mensen met een beperking, maar ook hoe lastig deze te vinden is.”

Sociale Helden
De crowdfunding ‘loopt aardig’. Onder andere ontving Laura een subsidie van stadsdeel West in het programma Sociale Helden. Laura heeft ook een goede locatie nodig voor het starten van het bedrijf. Alle hulp – zowel financieel als praktisch – is dus welkom. Doneren kan via crowdaboutnow.nl/campagnes/hannahs. Hier staan ook Laura’s contactgegevens.