Ook frietjes bij Sandwich Today

Ondernemer Chia Saeed in zijn kiosk op het Nassauplein.
Hoogstins2024

Spuuglelijk of een aanwinst? De Westkrant bezoekt iedere week een kiosk in West.

Sandwich Today is de kiosk op het Nassauplein, bij de ingang van het ‘oude’ Westerpark. Eigenaar Chia Saeed voorziet hier buurtbewoners en dagjesmensen van koffie en broodjes. En alles is vers.

”Toen ik voor het eerst op deze locatie kwam stond er nog niks. Toch had ik meteen door dat dit een prachtige plek is. Door mijn achtergrond in de horeca wist ik dat werken in de horeca mij ligt. Zo heb ik in mijn geboorteland, Irak, en later Nederland in de keuken van hotels gewerkt,” vertelt Chia.

Ondanks de protesten van Amsterdammers tegen kiosken in de stad, heeft hij alleen positieve reacties gekregen. ”Buurtbewoners vinden de kiosk mooi en netjes. Zij komen hier graag langs voor koffie of een broodje.”

Hoewel de naam van de kiosk doet vermoeden dat Saeed alleen sandwiches verkoopt, is het tegendeel waar. ”Veel toeristen vragen om patat, hamburgers en kroketten. Daarom heb ik mijn aanbod aangepast. Zo is er voor ieder wat wils.”

Chia vindt het lastig om één specialiteit te noemen. ”Ik kan geen producten opslaan in de kiosk. Daarom halen mijn vrouw en ik het eten elke dag vers bij de slager. De broodjes smaken hierdoor ook beter. Ik raad mensen het broodje carpaccio of mozzarella aan.”

DeWestkrant