Agenda: 1001 smaken

Foto Martine de Vente
Hoogstins2024

Dat wonen in West kei-gaaf is, wist je natuurlijk al. Deze dingen zijn er dit weekend allemaal te doen. Zit hier niks voor je bij? Kijk even op de agenda van Mik, want voor wie echt op stap wil is er ook Edelwise en Crowdfest

Brabant Boppe

Heimwee naar Eindhoven, Maaskantje of Stampersgat? Vanmiddag (vrijdag) om 17.00 uur kun je met andere Brabanders een pilske vatten bij Dok Amsterdam. Voor de eerste 300 brabo’s op deze Bramboborrel is er een worstenbroodje. Dat wordt echt kei-gezellig. Niet-Brabo’s mogen vast ook komen, maar let dan wel even op je zachte ‘g’.

Praat Nederlands met me

Als je in een ontspannen sfeer je Engels, Frans of Spaans wil oefenen, dan kun je vanavond naar het Amsterdam Language Café in Belcampo in De Hallen. Er is wel een grote kans dat je als Nederlander zelf oefenmateriaal wordt, want volgens de poll bij het evenement willen de meesten nou juist het liefste Nederlands oefenen.

Mercatorplein is een Piazza

Je kijkt heel anders naar het Mercatorplein als je weet dat Berlage zich bij de bouw heeft laten inspireren door een Toscaanse piazza. Dit en meer wetenswaardigs komt naar voren bij een rondleiding over het Mercatorplein en plan West, het Amsterdamse Schoolproject in De Baarsjes uit de jaren twintig. Zaterdag om 13.00 uur vanaf de OBA op het Mercatorplein.

1001 smaken

De Centrale Markthallen op de Jan van Galenstraat wordt ook wel de Buik van Amsterdam genoemd. Daar zitten heel veel leveranciers voor horeca en detailhandel. Zondag zijn de hallen ook open in het kader van de Markt van de 1001 smaken voor publiek en je kunt er ook de dingen kopen die normaal in een restaurant op je bord terecht komen. Een grote tas meenemen dus.