4 nieuwe plekken om te wonen

Woningbouwproject Marktkwartier kondigt zichzelf al aan bij het Foodcenter.
Hoogstins2024

Op zoek naar een nieuw huis? Dit zijn plekken om in de gaten te houden in West.

Marktkwartier

Er komt een nieuw foodcenter op het terrein van de Markthallen en op de vrijgekomen plekken komen woningen. Dat is tenminste een consortium van bouwbedrijven Ballast Nedam en VolkerWessels van plan. Sinds deze week hangen er borden om aandacht te vestigen op het Marktkwartier, zoals de nieuwe wijk moet gaan heten. Je kunt je al inschrijven voor een nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het project.

Koel Kit

Woningbouwcorporatie Rochdale gaat 154 huurwoningen in de Kolenkitbuurt renoveren. In de eerste fase van deze renovatie worden begin 2016 35 koopwoningen gerealiseerd. Hiervan zijn negen een maisonette, en 26 appartementen. Hier zie je hoe de appartementen eruit komen te zien, maar je kunt nog meedenken over de indeling. En je kunt je inschrijven om op de hoogte te blijven van de vorderingen van de bouw, en natuurlijk wanneer alles in de verkoop komt.

Westerpark-West

Maar liefst 900 woningen is projectontwikkelaar Pinnacle van plan te bouwen op de plek van de ING-kantoren aan de Haarlemmerweg. Een aantal van die gebouwen wordt getransformeerd tot appartementen, maar er is ook een plan voor een woontoren op de parkeerplaats van ING. Er komen koop- en huurwoningen en ruimte voor bedrijven. Grootse plannen dus, waar je over kunt meepraten- en denken. Op de hoogte blijven kan via deze website.  Hier kun je ook al plaatjes zien van de plannen.

Houthaven

In de Houthaven alleen maar en heel veel nieuwbouw, en dat is fijn. Je kunt je al inschrijven bij allerlei projecten. Bijvoorbeeld voor het Kopblok Houthaven, Pier 2, Blok 0, Kaap West en Narva-eiland. Elk project verkeert in een andere fase. Een aantal woningen, zoals die op Narva-eiland, is onlangs al in de verkoop gegaan.