Agenda: Zaaai

Hoogstins2024

Saai is West allerminst dit weekend. Met deze agenda kun je alle kanten op.

Buitenplaats

Buurtboerderij Ons Genoegen (voor wie het niet kan vinden, bij het Westerpark op Spaarndammerdijk 319) viert zaterdag 9 mei het jaarlijkse Zaaifeest. Vanaf 13.00 uur kinderactiviteiten, live muziek, eten en DJ’s op deze fijne buitenplaats.

Gay and Muslim

Op zaterdag vraagt D66 aandacht voor wat serieuzere zaken, namelijk homofobie in West. De partij organiseert de bijeenkomst Gay in de Kolenkit. Er is een film (“I am Gay and Muslim”) en een gesprek met degenen die problemen ondervinden van homofobie in de buurt. Van 1400 tot 1600 uur bij The Shelf op het Ernest Staesplein. Overigens was er rond de bijeenkomst volgens Het Parool bijna een relletje ontstaan, omdat een van de zaalbeheerders de poster voor het evenement niet op de ruit wilde.

Ren je groen

Sportieve Westbewoners rennen zondag natuurlijk de Groene van Amsterdam. Inschrijven kan nog steeds. De marathon is al een paar maanden geleden afgelast, maar je kunt je steeds inschrijven voor de tien en vijf kilometer wedstrijd. Er is ook een speciale kidsrun en voor de supporters zijn er kraampjes met lekkers.

Nieuwe outfit voor moeder (of jezelf)

Bij Het Bureau aan de Karel Doormanlaan is 10 mei het maandelijks terugkerende kledingruilfestijn Swap till you drop. Het is de Moederdageditie, dus je kunt moeder (of jezelf natuurlijk) voor een heel zacht prijsje laten verwennen door een masseuse en een kapster. Buiten is er ook een plantjesmarkt.

Op zoek naar meer? Bijvoorbeeld voor als je moeder op bezoek komt, of zonder je moeder toch ook nog ergens wil dansen of kreeft eten. Check de agenda van Mik ook nog even.

 

DeWestkrant