Actie tegen overlast drank en drugs in het Westerpark

Het Westerpark in het vroege voorjaar. In dit deel is geregeld sprake van overlast door overmatig drankgebruik. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De politie en het stadsdeel gaan strenger optreden tegen overlast door drank en drugs in het Westerpark. Per 1 juli geldt een alcoholverbod in een deel van het park. Politie en handhavers kunnen drank in beslag nemen, mensen wegsturen en boetes uitdelen, zo meldt stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki in een brief aan de stadsdeelcommissie West.

Het stuk Westerpark staat bekend als een locatie waar veel alcoholisten en dak- en thuisloze personen verzamelen om overmatig alcohol en drugs nuttigen, aldus de brief. Het gaat om het gebied rond de spartelvijver en de omgeving van de tennisbanen. Politie en stadsdeel kunnen hier nu optreden tegen alcoholdrinkers voordat er sprake is van overlast. 

Het gebied is vastgesteld op basis van meldingen over overlast. Het stuk met de spartelvijver en picknicktafels is hierbij getrokken in verband met het gevaar van glasscherven die er nu geregeld liggen, aldus de brief. In de directe omgeving wordt ook veel wildgeplast. Ulichki kondigt verder aan dat er gerichte acties komen om de drugshandel in het park tegen te gaan.

DeWestkrant