Radio Radio opent Pizza Pizza op Westergas

(beeld: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Dankzij het team van dj-bar Radio Radio is de pizza terug in cultuurdorp Westergas. Van woensdag tot en met zondag kun je de Italiaan uithangen bij Pizza Pizza.

Radio Radio begon in 2018 als pop-up in de Pazzanistraat, maar de komende maanden staan de dj’s nog achter de draaitafels en kun je er de klok rond dansen. Het is bijna niet meer voor te stellen dat er hier ooit iets totaal anders zat, te weten: Pizza Pazzani. Maar sinds afgelopen donderdag herleeft het verleden een beetje. Het team van Radio Radio heeft namelijk een pizzeria geopend: Pizza Pizza.

Gepeperde worst uit Calabrië
De chef van deze fonkelnieuwe zaak werkte eerder bij Da Portare de Via, de gerenommeerde pizzaketen die in 2018 fuseerde met De Pizzabakkers en sindsdien onder die naam verder is gegaan. Pizza Pizza grossiert in vegetarische pizza’s, zoals de Caprese Caprese, met kerstomaatjes, burrata, basilicum en rozemarijn. Voor veganisten is er de Vegano Vegano met tomaat en diverse soorten groente. Mijn hart gaat het snelst kloppen van de Ndu Ndu, een pizza met onder meer nduja, die godvergeten lekkere gepeperde worst uit Calabrië. Varkensvlees, zongerijpte rode pepers, ai, ai, heel erg mamma mia. Alle pizza’s kosten 12,50 euro per stuk, alleen de Marga Marga is drie euro goedkoper. Maar ja, die is ook best Mager Mager, want: slechts belegd met tomaat, mozzarella en basilicum.

Altijd-goed-dessert

Op de compacte kaart staan behalve pizza nog twee andere gerechten. Als voorgerecht is er een focaccia met onder meer pesto van munt en pecorino. Voor toe is er het-altijd-goed-dessert tiramisu. Als extraatje kun je daar kersenjam bij bestellen. Afgelopen weekend zat het er aardig vol. Maar ja, wat wil je met zonnig weer en een fors terras? https://www.facebook.com/pizzapizzaams