Monique Burger stopt met De Nieuwe Boekhandel

Hoogstins2024

Eigenaar Monique Burger gaat stoppen met De Nieuwe Boekhandel. De boekwinkel in Bos en Lommer stopt zelf niet, ze heeft twee opvolgers gevonden die de zaak gaan voortzetten: Mark Vermeer en Petra Hoogenboom, die al een boekhandel hebben op IJburg.
Burger vindt het tijd voor nieuwe dromen. ,,Ik heb zin in een nieuwe uitdaging en ben klaar voor de volgende stap. Wat dat zal zijn, weet ik nog niet.” Ze gaat in ieder geval niet op haar lauweren rusten, zo verzekert ze haar klanten op haar persoonlijke facebookpagina.
Burger opende de boekhandel aan de Bos en Lommerweg in 2010 en wist er een bloeiend bedrijf van te maken in het kielzog van het steeds rapper gentrificerende Bos en Lommer.
De Nieuwe Boekhandel blijft zoals die nu is, zo schrijft Burger. ,,Met misschien wat kleine aanpassingen en verbeteringen, en voor jullie, lieve klanten, schrijvers en uitgevers, zal de winkel dezelfde inspirerende, bruisende plek blijven die jullie zo vertrouwd is.” Het drie-koppige personeel zal ook gewoon aanblijven.
De daadwerkelijke overdracht van de winkel aan de nieuwe eigenaren zal in september plaatsvinden. Tot dan is Burger nog steeds te vinden in de winkel.