3 x Ticket to the Tropics

Hoogstins2024

Met al die Italiaanse restaurants in Westerpark is dit het Little Italy van de stad, maar het Westerpark is méér dan dat: een culinair tropenmuseum. Enkele pronkstukken.

Eetcafé Uitvlugt, Van Hogendorpstraat
Amsterdam meets Paramaribo: een stoere zaak, die tegelijk warm en funky is. Door alle planten waan je je er in een jungle en krijg je zin om in een korjaal te stappen en dobberend het gebied te ontdekken. Maar pas nadat je lós bent gegaan met pittige kipvleugels, Surinaamse braadworst en bakkeljauw bitterballen als starters, roti met lamsnek of een taartje met pom als hoofd en sinaasappel-markoesa-meringuetaart als dessert. ‘Saai’ is een onbekend woord in het vocabulaire van Uitvlugt. Zo staat er zaterdag een Moksi Party in de planning, waar dj Mike Fire en dj Rick r&b, dancehall, rap en latin zullen draaien.
https://www.facebook.com/uitvlugtamsterdam

Plato Loco, Rombout Hoogerbeetsstraat
Onweerstaanbaar fijn restaurant waar ‘Caribbean cuisine with a loco twist’ op tafel komt. De bakkeljauw kroketjes zijn een must, alleen al om de fantastische pittige mango salsa die je erbij krijgt. Met de Jamaicaanse jerk chicken zit je ook altijd perfecto. Het runderstoofpotje uit Trinidad en de zoete banaan gevuld met aubergine en kaas schijnen ook behoorlijk wat harten in vuur en vlam te zetten. Welk toetje het compleet maakt? Dat is een ‘no-brainer’, de tiramisu Carribean style met Ponche Kuba, een crèmige rumlikeur, natuurlijk!
https://platoloco.nl

Wester Wijnhuis/Amsterdam Arepa’s, Pazzanistraat
Sinds 20 maart staat er Venezolaans streetfood op het menu van dé wijnbar van het Westergasterrein. De leverancier is Amsterdam Arepa’s die eerder al bewoners van De Pijp in katzwijm liet vallen voor loodzware maisbroodjes met alleen maar lekkere dingen als kip en avocado of zwarte bonen met witte kaas. Bij ons in West kun je ze soldaat maken met verschillende sangria’s, tropische sappen en cocktails. https://www.facebook.com/westerwijnfabriek/

 

 

DeWestkrant