Zonnige start De Rollende Keukens in Westerpark

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Onder een aangenaam zonnetje zijn woensdagmiddag De Rollende Keukens van start gegaan. Zo’n 85 mobiele keukens uit allerlei culinaire windstreken staan klaar voor de verwachte duizenden bezoekers. Ook is er live muziek. Meer dan tachtig optredens zijn er tot en met zondag, de laatste dag van het evenement in het Westerpark. 

De organisatie spreekt van ‘het grootste openluchtrestaurant van Europa’. Nieuw dit jaar zijn trucks en mobiele keukens met Braziliaanse bolinhos, vegan haring, Oostenrijkse Käsnudel, Hongaarse chimney cake en Marokkaanse briouates. 

Het evenement wordt voor de vijftiende keer georganiseerd. De Stichting Rollende Keukens wil de toegang gratis houden, maar vreest te veel inkomsten mis te lopen als bezoekers zelf veel drank meebrengen of laten bezorgen. 

Om die reden zijn er hekken rond het terrein geplaatst. Bezoekers met koelboxen en grote tassen drank moet die ‘in bewaring’ geven. Zij krijgen hun drank terug als zij naar huis gaan. ‘Kleine hoeveelheden’ eigen drank meebrengen is wel toegestaan. 

“We gaan niet streng zijn”, zei directeur Yonina de Ruijter dinsdagavond tegen de stadscommissie West, die kritisch reageerde op de hekken. De Vrienden van het Westerpark zijn er ook niet blij mee. Zij konden geen bezwaar maken omdat ze de vergunning pas op het laatste moment ontvingen. 

De Rollende Keukens zijn er tot en met zondag 21 mei dagelijks van 13 tot en met 23 uur. Bezoekers met een stadspas kunnen voor 2,50 euro een maaltijd met verfrissing halen bij drie mobiele keukens: de Cantina Mobilé, de Worst Truck en Koen’s Vegan Bonanza. 

Foto Richard Mooyman