Stemmen op huurder speeltuingebouw

Hoogstins2024

Het speeltuingebouw op het Barentszplein (Zeeheldenbuurt) is mooi opgeknapt, evenals het plein zelf. Stadsdeel West wil de buurt laten stemmen over wie het gebouw mag huren.

Uiteraard wordt het gebouwtje gebruikt door de speeltuinbeheerder. Maar er staat nog een flink deel leeg, dat het stadsdeel wil verhuren aan bedrijven of instellingen. Daarvoor is iets nieuws bedacht: een buurttender. De speeltuin in de Zeeheldenbuurt wordt daarmee proeftuin voor West.

Het stadsdeel is op zoek naar omwonenden die willen meehelpen bij het opzetten van de selectieprocedure. Het concept buurttender is bedacht door Fenneke van der Deijl van Urban Villagers. Door bewoners nauwer te betrekken en meer invloed te geven, wil zij het buurtbeleid in West verbeteren.

De bedoeling is dat de groep bewoners drie kandidaten selecteert die hun plannen mogen pitchen aan de buurt. Buurtbewoners kunnen vervolgens stemmen. Als mogelijke huurder denkt het stadsdeel onder meer aan een maatschappelijke instelling, zoals een wijkonderneming. Maar ook commerciële partijen kunnen zich melden.