Nog nooit zoveel huizen van 1 miljoen, in West staan er 29 te koop

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Nog nooit zijn er zoveel huizen van een miljoen euro verkocht, zo meldde onderzoeksbureau Calcasa vandaag. In Amsterdam-West staan er 29 woningen van deze prijs, of meer, te koop. De miljoenenpanden liggen vooral in Westerpark en Oud-West, maar we vonden ook een woning van boven de miljoen in het Andreas-ensemble.
De duurste is een woning in de Pontsteiger, die voor bijna acht miljoen te koop staat. Dit penthouse staat al een tijdje te koop, wat niet gezegd kan worden van een 2,25 miljoen euro kostende woning aan de Nassaukade, maar daar heb je dan wel een heel pand voor van vier verdiepingen. Wel is een verdieping bezet door huurders. Voor twee miljoen heb je een huis vlakbij het Vondelpark, aan de Vondelkerkstraat van bijna driehonderd vierkante meter. Dit pand ligt op een hoek en heeft (daardoor) geen tuin.
Voor bijna twee miljoen is er een woning te koop aan de Tweede Helmersstraat met vijf slaapkamers en vijf (!) badkamers en wel een flinke tuin. De makelaar verkoopt deze woning overigens als handig object voor een Bed & Breakfast of andere verhuur.
Bekijk deze huizen op funda.

DeWestkrant