Deel Haga Lyceum naar Bos en Lommer

Het schoolgebouw aan de Reinaert de Vosstraat waar een deel van het Haga Lyceum wordt gehuisvest. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een deel van het Cornelius Haga Lyceum wordt tijdelijk ondergebracht in Bos en Lommer. De gemeente heeft een voormalig schoolgebouw in de Reinaert de Vosstraat ter beschikking gesteld aan de islamitische middelbare school.

Het Cornelis Haga Lyceum is gevestigd aan de Naritaweg op Sloterdijk, maar heeft daar volgens de gemeente te weinig ruimte voor de 418 leerlingen en de verwachte groei. In een brief aan omwonenden in Bos en Lommer stelt de gemeente wettelijk verplicht te zijn om te zorgen voor huisvesting van het onderwijs.

“Wij realiseren ons dat het Cornelius Haga Lyceum (CHL) in het verleden veelvuldig in het nieuws is geweest”, zo staat er in de brief. “Dat zorgde in uw buurt voor enige onrust toen er in 2019 ook al sprake was van tijdelijke huisvesting van de school in dit gebouw.”

Inmiddels is er een nieuw schoolbestuur actief waarmee de gemeente een goede omgang heeft, aldus de brief. “Dit bestuur werkt hard om van het CHL een echte Amsterdamse school te maken, die midden in de samenleving staat.”

Het was niet mogelijk om buurtbewoners eerder te informeren omdat er onzekerheid was over de haalbaarheid van het gebruiksklaar maken van het gebouw, aldus de gemeente. Het onderkomen wordt met ingang van dit schooljaar tot tenminste 2023/2024 ter beschikking gesteld.