Club De School wil minder wit worden

De ingang van Club De School. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Club De School belooft om te werken aan meer diversiteit. Het toelatingsbeleid aan de deur, de programmering en de organisatie gaan veranderen om te zorgen dat De School minder wit wordt. Dat is vanavond bekendgemaakt tijdens een live podcast. 

De sessie werd georganiseerd na kritiek op deurbeleid, klachtenafhandeling, communicatie en programmering van de populaire club in De Baarsjes. Ook onder medewerkers is er kritiek. “We zagen racisme als een incident in plaats van iets structureels”, zei Lon, verantwoordelijk voor personeelsbeleid. “We zijn een witte organisatie en zagen dat niet.”

Mede-eigenaar Jochem Doornbusch trekt het boetekleed aan: “We behandelden het als incidenten. Hoe kunnen we zo blind zijn geweest, het waren geen incidenten.” Doornbusch meldde dat zijn zakenpartner nu weg is uit De School, en ook hij wil op termijn opzij stappen.

De School opende in 2016 de deuren aan de Jan van Breemenstraat, als opvolger van Club Trouw aan de Wibautstraat. De club is momenteel gesloten vanwege de coronamaatregelen.