Lanseloetstraat schoonste straat van BoLo

De Lanseloetstraat (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De stoepen zijn schoon en ook in de plantsoentjes ligt geen rommel. De Lanseloetstraat is verkozen tot de schoonste straat van Bos en Lommer. Dit vooral dankzij inspanningen van bewoners die hun straat zo schoon mogelijk proberen te houden. 

Negen straten in Bos en Lommer deden mee aan de competitie, die voortkomt uit een idee van bewoners om de afvaloverlast aan te pakken. De initiatiefnemers willen dat Bos en Lommer van de meest vervuilde wijk van West straks de schoonste wijk van Amsterdam is.

Winnaar Lanseloetstraat (vertegenwoordigd door bewoners Rob Ottolander en Kim Koningh) kreeg uit handen van bestuurder Jeroen van Berkel (portefeuillehouder openbare ruimte) een cheque van 2500 euro uitgereikt. Het geld kan worden gebruikt om de leefbaarheid verder te vergroten.

Van Berkel hoopt dat andere buurten het voorbeeld volgen en ook onderling gaan strijden voor schonere straten. “West is helaas het meest vervuilde stadsdeel van Amsterdam. Burgers ergeren zich daar terecht aan. Als gemeente kunnen we veel doen, door containers op tijd te legen en goed te vegen. Maar gedragsverandering is óók nodig.” Dit jaar zijn er nog drie rondes. Opgeven kan via schoonstestraat@gmail.com