Nieuw biertje voor West

Jorit Leijten kijkt of het goed gaat met zijn bier (foto Van de Buurt)
Hoogstins2024

West heeft er weer een biermerk bij: vaNNeven. Het is gemaakt door Jorit Leijting van Van de Buurt in Bos en Lommer. Zondag kunnen de eerste liefhebbers in het café de eerste ‘blond premium session ale’ proeven. Volgens Leijten is het een ‘diepblond licht (5,8 %) fris bier met tonen van citrus’.

Leijting heeft 1000 liter laten brouwen. Nog best lastig, want bier brouwen is zo populair tegenwoordig dat alle brouwerijen ‘vol’ zaten. Hij wist toch ergens een plek te bemachtigen. “Waar, dat is confidentieel.”

Hoewel het eerste fust nog niet is aangesloten, is de café-eigenaar meteen al begonnen aan een volgend recept. “Een wat pittiger, hoppiger bier dat krachtiger is van smaak.”

Het eigen bier voor Van de Buurt is een uit de hand gelopen hobby voor Leijting, aan de andere kant heeft hij er toch ook wel ambities mee. Bovendien: “Wij werken zo veel mogelijk met lokale producten, dus dan is het heel goed om zelfvoorzienend te zijn.”

Toch is hij ook met andere horecazaken in gesprek om te vragen of daar de fusten en flessen ook geschonken kunnen worden. Nieuwsgierig geworden? Zondag vanaf 16.00 uur gaat het eerste vat open bij Van de Buurt.

Weten welke bieren er nog meer uit West komen? De Westkrant deed nog niet zo lang geleden de West Biertest. 

DeWestkrant