Deze 14 restaurants in West zijn 100 % kidsproof

(beeld: Kaan Sensoy
)
Hoogstins2024

Bij De Gibraltar aan de Haarlemmerweg kunnen kinderen schommelen en klimmen. Vanaf 14 februari kunnen ze in de gerenoveerde salon bijkomen met snacks of een lunch. Wéér een restaurantje in West waar je kinderen met een gerust hart mee naartoe kunt nemen. Deze 14 adressen zijn ook 100% kidsproof.

Bella Storia
Toen mijn funky buurjongen Milan een jaar of zes was, was hij niet weg te slaan bij deze Italiaanse trattoria in de Bentinckstraat. Geef hem eens ongelijk: Italianen zijn gek op kinderen en behandelen ieder bambino als een ster. Bovendien maken de koks van Bella Storia alle pasta’s zelf en bereiden ze de pizza’s in een houtsteenoven. Als tiener komt Milan er ook nog regelmatig. Driemaal raden waar hij met z’n eerste date naartoe zal gaan.
http://www.bellastoria.nl

Café-restaurant Amsterdam
In deze gigantische zaak aan het Watertorenplein voelt elk kind zich meteen thuis. Veel ruimte, lief personeel, kleurplaten, een basketbalplein voor de deur en de juiste happen: flensjes, hamburgers met friet, ijs, repen chocola van Verkade en Kinder Surprise-eieren.
http://www.caferestaurantamsterdam.nl

Chassé restaurant en grand café
De voormalige kerk in de Chasséstraat is omgetoverd tot een bruisend complex met dansstudio’s, een hotel, bar en restaurant. Overal waar je bent, vind je zorgzaam en gedreven personeel. Lekker ‘crea’: laat je kind zijn eigen sandwich, salade of pasta samenstellen. Na afloop effe vanachter het raam gluren naar de dansers die zich in de studio’s in het zweet werken. Of, nog leuker, een lesje boeken (Breakdance Kids?).
https://www.chassegrandcafe.com

Corner Bakery
Als er één tent girly-girly is, dan is het deze tent aan het Wilhelminaplein wel. Een decor als een wa-wa-wa-waanzinnige droom vol Unicorns en My Little Ponies. Borden met stapels red velvet pancakes, glazen roze chocolademelk, torenhoge taarten met dotten slagroom en frutsels in alle kleuren van de regenboog. Lekker hysterisch allemaal. En altijd druk.
https://www.facebook.com/pages/Corner-Bakery-Amsterdam-West/515855528781115

De huiskamer van Rembrandt
Eerst wandelen in het Rembrandtpark, daarna relaxen op de Orteliuskade. Op zondag kun je van 10 tot 13 uur aanschuiven aan de brunchtafel en alles eten en drinken wat er op tafel staat. Wat er zaterdag te brunchen valt? Wentelteefjes met jam bijvoorbeeld, Turkse yoghurt met granola en speltboterhammen met zalm, bieslook en roomkaas. ’s Avonds is er ook zat lekkers, zoals een broodje hamburger met friet en mayo.
https://www.facebook.com/huiskamervanRembrandt/menu/

Fruittuin van West
Een stukje platteland in de stad, inclusief een boomgaard van 6,5 hectare. Valt er wat te oogsten, dan kun je je voor een schijntje ongans plukken. Op dit complex aan de Tom van Schreursweg lopen joekels van kippen vrij rond, besnuffelen honden elkaar en rennen kinderen van hot naar her. In het tuincafé staan wentelteefjes en appelgebak klaar. Wie weet zijn er ook pizza’s uit de leemoven. Vergeet niet om kaas te proeven bij Mathilde’s kaas, de gloednieuwe kaaswerkplaats.
https://www.facebook.com/Fruittuin-van-West-288745614583860/

Het Paviljoen
Op het Van Beuningenplein spetteren kinderen ’s zomers in een soort zwembadje. De rest van de tijd fietsen, skaten of dansen ze er. Hun ouders houden de boel in de gaten vanachter de glazen ramen van Het Paviljoen, terwijl ze tapas eten. De kinderen laten zich naar binnen lokken met pannenkoeken, tosti’s of appeltaart.
https://hetpaviljoen.amsterdam

Het Suikertantes Café
In dit café is het nooit saai. Kinderen gaan lós met al het speelgoed dat er is. Ze bakken koekjes of pizza of versieren cupcakes. Ouders borrelen met wijn, bier en een borrelplankje. Taarten, soep en broodjes zijn er ook volop. Tot 2 maart nog op twee verschillende locaties: De Havelaar (Douwe Dekkerstraat) en De Tulp (Postjeskade). Daarna alleen nog in De Tulp.
http://www.suikertantescafe.nl

LEUK
Pal naast het krokettenrestaurant aan de Danzigerkader zit misschien wel het meest kindvriendelijke restaurant van Amsterdam. Kinderen kunnen hun lievelingsfilms aanvragen in de privé-bioscoop, ongestoord pielen op playstations, koken in de kinderkeuken of een potje tafelvoetbal doen. Op de kaart: kinderklassiekers als kibbeling, hotdogs en pannenkoeken, maar ook serieuzer werk als buikspek met coquilles, Thaise viscurry en pompoenravioli.
https://www.facebook.com/leukadam/

MOOK Pancakes
In de De Clercqstraat vind je hét adres voor de leukste en lekkerste pannenkoekenparty van de stad. Ze zijn gemaakt van gezond spul als biologisch speltmeel, maar gááp zijn ze zeker niet. Voorbeeldje: The Chocolate Sensation met chocoladesaus, fruit en geraspte kokos.
https://www.facebook.com/mookpancakes/

Par Hasard
Superdeluxe friterie in de Douwes Dekkerstraat met tafelkleedjes, blinkend bestek en kwaliteitsproducten: knapperige goudbruine frieten, kroketten van Holtkamp, mega malse saté van kippendijen en fish & chips. Snacken op niveau, ideaal voor na een kinderfilm in de nabijgelegen Filmhallen.
http://www.cafeparhasard.nl/oudwest

Podium Mozaïek
Het mooiste gebouw van de Bos en Lommerweg past in een sprookje uit 1001 nacht. Ieder weekend van 10.00 tot 15.00 uur kun je er ontbijten als een sultan (m/v, klein/groot). Dit Turkse ontbijt is een van de bestsellers in BoLo: kleurrijk, gevarieerd, lekker en verrassend.
https://www.facebook.com/podiummozaiek/

TonTon Club West
Een beetje Amsterdammertje draait zijn hand natuurlijk niet om voor Aziatisch getinte gerechten, van noedelgerechten tot salades. Na deze smaaksensaties op naar de échte actie: het speelhol met flipperkasten, Japanse computergames en airhockey. Best veel prikkels, ja. Maar mijn favoriete ‘leenkleuter’ Siem kon het aan en ontpopte zich tot een ware airhockey-virtuoos. Ik denk dat hij rijp is voor PUCK, de eerste airhockeyhal van Europa, die op 23 februari opengaat in de Jan Evertsenstraat.
https://www.facebook.com/detontonclub/

DeWestkrant