Latin Fever in West

(Foto: Lopez)
Hoogstins2024

Een paar weken na de opening van de Taqueria Tacobar stroomde in West de tequila weer als een dolle. Want: Hola, Huis van López!, sinds 13 mei in business in De Clerqstraat. Opvallend veel intimiderend mooie ladies en toffe mannen stonden toen in de rij om bij de grand opening van deze Latijns-Amerikaanse restobar te zijn. Natuurlijk waren er glazen tequila en mezcal om de quesadilla burgers, spicy mussels en de taco chipped chicken, gefrituurde kippendijen met een korstje van tacochips, nog makkelijker naar binnen te laten glijden. Voor de liefhebbers van het ‘rauwe werk’ waren er oesters en ceviche van dagverse vis.
https://www.facebook.com/Huis-van-López-546485998859011/?fref=ts

Peru
Ceviche is populair in veel Latijns-Amerikaanse landen, maar deze schotel van rauwe vis komt oorspronkelijk uit Peru. Alberto, de eigenaar van Peruvian Cuisine NL kan je er alles over vertellen. Meer dan twintig jaar geleden liet hij Amsterdam kennis maken met de Peruaanse keuken, een keuken met invloeden van de Inca’s, Angolezen, Spanjaarden, Chinezen en Japanners. Onder de naam
Rincón del Sabor Perú begon hij een cateringbedrijf en verkocht hij zijn gerechten op markten en culinaire festivals. Sinds vorig jaar heeft hij ook nog een restaurant in de Bilderdijkstraat. Zijn signature dish is de ceviche de corvina, rauwe zeebaars gegaard in limoensap, knoflook, koriander en aji, Peruaanse chilipepers. Begin je vuur te spuwen, bestel dan een Inca Kola, een mierzoete, fruitige frisdrank met bubble gum-smaak.
http://www.peruviancuisine.nl

Brazilië 1
Deze Peruaanse cola lijkt een beetje op Braziliaanse cola: Guaraná Antarctica, een tintelend drankje op basis van een verkwikkend besje uit de Amazone. Bij restaurant en bar Tropical Brasil in de Kinkerstraat hebben ze blikjes op voorraad. Nog nooit Braziliaans gegeten? Begin hier dan met de nationale bonenschotel feijoada, nadat je wat typisch Braziliaanse appetizers hebt geprobeerd, zoals stokvisballetjes of coxinhas, kegelvormige ‘kroketten’ met kip.
http://tropicalbrasil.nl

Brazilië 2
Voor Latin vibes in je eigen casa, hoef je alleen maar naar Finalmente Brasil verderop te gaan. Deze supermarkt heeft Braziliaanse happen voor in de frituur en bijpassende dranken. En wat nou zo handig is, je vindt er ook hét ontbijt voor de dag erna: ingevroren açai, pulp van een paarse besje dat bekendstaat als superfood. Mengen met muesli en kláár.
http://www.finalmentebrasil.nl/loja/home.html