6x Killer brunch

Hoogstins2024

Uitslapen, lummelen en dan wakker worden met wafels, gefrituurde kippendijen en gepocheerde eieren. Boek dit weekend een killer brunch bij een van deze zes hotspots in West.

1. Bar Spek
Bij dit café-restaurant aan de Admiraal de Ruyterweg kun je brunchen als een saint of een sinner. Moeilijke keuze, maar niet heus. Zondigen it is. Lekker prikken in maispannenkoekjes met appelcompote en crème fraîche of in gebakken bonen met geroosterde trostomaatjes, een gebakken ei en krokant spek.
https://www.facebook.com/barspek

2. Breakfast Club
Je kunt bij deze club in de Bellamystraat lief brunchen met croissants en muesli en superfoods, maar wie een kater van hier tot Tokio heeft moet het over een andere boeg gooien: het Engelse ontbijt. Ofwel: gebakken eieren, bacon, witte bonen in tomatensaus, champignons en worstjes.
http://thebreakfastclub.nl

3. Mook Pancakes
Voor pancakes American style 2.0 ga je naar Mook in de De Clercqstraat. Ze zijn gemaakt van biologisch speltmeel, biologisch havermoutmeel of een glutenvrije puree van aardappel en wortel en -nu komt het- ze zijn belegd met stoer voer: bacon-kaas-uien, banaan-kokos-dadel-honing-walnoten en hummus-paprika-oregano.
https://www.facebook.com/mookpancakes/?fref=ts

4. Teds
Wat je er ook bij drinkt – champagne, koffie, een Bloody Mary – bij Teds in de Bosboom Toussaintstraat brunch je altijd als een koning(in). Laat die gepocheerde eieren met hollandaisesaus en gerookte zalm, steak frites of sandwich met pastrami en zuurkool maar komen. En wat dacht Uwe Koninklijke Hoogheid van een royaal stuk cherry cheesecake?
http://teds-place.nl

5. Worst
Alleen op zondag is wijncafé Worst in de Barentszstraat al vanaf 10.00 uur open. En dat is maar goed ook, want echt wel dat je op scherp staat na een portie roerei, weisswurst, geroosterde tomaat en aubergine. Wie écht van wanten weet, kiest voor de huevos rancheros: een maistortilla met chorizo, gebakken eieren, zwarte bonen, avocado en pittige tomatensalsa.
http://deworst.nl

6. Staring at Jacob
Bij Staring at Jacob aan de Jacob van Lennepkade draait alles om American inspired comfort food. Reken dus op gefrituurde kippendijen met wafels en maple syrup en gestoofd wild zwijn met gepocheerde eieren, bruine bonen en friet. Neem er een Dirty Dirty of een andere Bloody Mary-variant bij.
http://www.staringatjacob.nl

DeWestkrant