De fluweelzachte hummus van Yummy Hummus aan de Kinkerstraat

Hoogstins2024

Yummy Hummus zit al een tijdje in de Kinkerstraat. Je eet er hummus-bowls waar iedereen blij van wordt. En iedereen die via De Westkrant komt krijgt een lemon mint juice ter waarde van € 2,75 van het huis.

Aan de Kinkerstraat kun je nu hummus eten die zo zacht als vla is en die met toppings als falafel en halloumi kaas vast weg eet als een gerecht uit 1001 nacht. De hummus van Husam Abdel Atty en zijn partner Mourad Dukali heeft gelukkig niet dat stroeve dat die kikkererwtenpuree soms kan hebben en is minder aards van smaak.

Dubai
De razend enthousiaste Husam, die Egyptisch bloed heeft, werkte voorheen in de IT. Voor zijn werk moest hij vaak in Dubai zijn. “In Dubai kun je alle keukens van het Midden-Oosten proeven: Libanon, Syrië, Jordanië. Ik ontdekte daar hoe lekker hummus kan zijn. Dit gerecht wordt in vrijwel het hele Midden-Oosten gegeten.” Om het recept van de perfecte hummus te vinden, praatten hij en zijn compagnon met verschillende koks. “Wij maken de hummus zelf. Net zoals de overige producten, alles dagvers”.

Hummusbowl
Bij Yummy Hummus werken ze zo veel mogelijk met biologische en lokale ingrediënten. ”We halen onze kruiden bijvoorbeeld bij de Volkskruidentuin iets verderop.” De kikkererwtenpuree wordt conform de laatste foodtrend geserveerd in een bowl (per grote bowl circa elf euro). Als basis kun je kiezen tussen een bowl met hummus, eentje met hummus en kip of eentje met hummus en falafel welke overigens de bestseller is. Je kunt kiezen tussen toppings als zoete aardappel, biet en wortel. Op verzoek word je bowl besprenkeld met granaatappelpitten of rode kool. Je krijgt er een huisgemaakte pita bij. Mijn hummusbowl met falafel is een maaltijd waar ik als een kleuter zo blij van word; ontploffende granaatappelpitjes in de mond, stukjes brood afscheuren en dan lekker soppen. Als dessert zijn er de carrot cake en een brownie, boterzacht maar niet te machtig. Samen met een kop Illy koffie kan het niet meer stuk. En plus hangen er goede vibes bij Yummy Hummus en is het er ultra clean. Een prima plek om te lunchen of wat te eten voordat je naar de Filmhallen gaat. www.yummy-hummus.nl

Pita’s
Recent hebben ze bij Yummy Hummus pita broodjes aan het menu toegevoegd. Heerlijk gevulde pita broodjes met falafel of kip. En voor degeen die niet kan kiezen is ook een combi pita mogelijk gevuld met zowel de kip als falafel. “Proef de tahinisaus” aldus Mourad, “die maken we ook helemaal zelf”. De pita’s (circa 6 euro) zijn ideaal voor lunch of snelle hap. Voor de wat grotere trek kun je gaan voor de combo deal, uitgebreid met homemade potato wegdes en een verfrissende lemon mint juice.

https://www.facebook.com/Yummy-Hummus-Amsterdam-247122725779289/