De fluweelzachte hummus van Yummy Hummus aan de Kinkerstraat

GoHealthClubsAmsterdam

Yummy Hummus zit al een tijdje in de Kinkerstraat. Je eet er hummus-bowls waar iedereen blij van wordt. En iedereen die via De Westkrant komt krijgt een lemon mint juice ter waarde van € 2,75 van het huis.

Aan de Kinkerstraat kun je nu hummus eten die zo zacht als vla is en die met zoete toppings als dadels en rozijnen vast weg eet als een dessert uit 1001 nacht. De hummus van Husam Abdel Atty en zijn partner heeft gelukkig niet dat stroeve dat die kikkererwtenpuree soms kan hebben en is minder aards van smaak.

Dubai
De razend enthousiaste Husam, die Egyptisch bloed heeft, werkte voorheen in de IT. Voor zijn werk moest hij vaak in Dubai zijn. “In Dubai kun je alle keukens van het Midden-Oosten proeven: Libanon, Syrië, Jordanië. Ik ontdekte daar hoe lekker hummus kan zijn. Dit gerecht wordt in vrijwel het hele Midden-Oosten gegeten behalve in Egypte.” Om het recept van de perfecte hummus te vinden, praatten hij en zijn compagnon met verschillende koks. “Wij maken de hummus zelf. De hummus die je hier eet, vind je niet in het Midden-Oosten. Wij scheppen er op verzoek wat pesto of een mix van guacamole, limoen en sesampasta doorheen.”

Hummusbowl
Bij Yummy Hummus werken ze zo veel mogelijk met biologische en lokale ingrediënten. ”We halen onze kruiden bijvoorbeeld bij de Volkskruidentuin iets verderop.” De kikkererwtenpuree wordt conform de laatste foodtrend geserveerd in een bowl (per grote bowl circa negen euro). Als basis kun je kiezen tussen een bowl met hummus, eentje met hummus en kip of eentje met hummus en falafel – niét gefrituurd maar uit de oven. Je kunt kiezen tussen toppings als zoete aardappel, biet en wortel. Op verzoek word je bowl besprenkeld met granaatappelpitten. Je krijgt er een witte of bruine pita bij.
De hummusbowl met falafel is een maaltijd waar je als een kleuter zo blij van wordt; ontploffende granaatappelpitjes in de mond, stukjes brood afscheuren en dan lekker soppen. En plus hangen er goede vibes bij Yummy Hummus en is het er ultra clean. Een prima plek om te lunchen of wat te eten voordat je naar de Filmhallen gaat.
https://www.facebook.com/Yummy-Hummus-Amsterdam-247122725779289/