1000 leden voor Tennis in West, nu nog een tennisbaan

(beeld: Pixabay)
Hoogstins2024

Sem Khamis (21, op de foto in het midden) is het duizendste lid van tennisvereniging Tennis in West. De vereniging in oprichting heeft echter nog geen plek om te tennissen. Raadslid Dorrit de Jong (GroenLinks) heeft hierover met Reinier van Dantzig van D66 vragen gesteld aan het college.
De Jong merkt hierbij op dat aan de westkant van de stad bijna geen tennisbanen zijn te vinden. Spelers kunnen alleen terecht bij de Sloterplas of moeten naar het IJsbaanpad in Zuid of naar Noord om een balletje te slaan. GroenLinks en D66 willen daarom snel nieuwe tennisvelden bij het sportpark Multatuliweg, dat ligt in de bocht tussen de A10 de N200. Volgens de raadsleden is hier ruimte op een korfbalveld dat nauwelijks wordt bespeeld.
Een andere locatie die de tennisclub op het oog heeft, is sportpark Spieringhorn. Dit is de thuisbasis van hockeyclub Westerpark en voetbalclubs DWS en SDW. Er is volgens De Jong op korte termijn nog geen zicht op realisatie van tennisbanen op deze plek. Het sportpark gaat waarschijnlijk pas in 2026 worden heringericht.

Sem Khamis (midden) is het duizendste lid van Tennis in West. Hij kreeg een polo van de club van Igor Sijsling (recht, finalist Australian Open 2013)
DeWestkrant