3 X kluiven bij het Westerpark

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Nog een dag staat het Westergasterrein vol met rollende keukens. Het belooft dit jaar nog groter, feestelijker en spectaculairder te worden dan voorheen. Ontzettend stoer natuurlijk dat wij in West zo’n event hebben. Maar wel heel druk. Best jammer dat het nu nog moeilijker wordt om eten te scoren. Maar goed dat je net achter de Haarlemmerweg op kluifroute kunt gaan.

Halte 1: Braai, Van Limburg Stirumstraat 14A
Je kende Braai vast al als kiosk. Het leuke is dat het bedrijf inmiddels is uitgedijd met een restaurant, inclusief bar en terras. Kluif erop los met slow cooked ribs van de grill, smoked shortribs uit de Texaanse smoker of bestel een van de platters, een soort mixed grill voor meerdere personen. Behalve ribs krijg je er dan ook nog een beef burger, een gerookt piepkuiken, twee sauzen, friet en koolsla bij.
http://braaiamsterdam.nl

Klaar om te gaan? Sla dan de Joan Melchior Kemperstaat in en loop door naar …

Halte 2: Pendergast, Groen van Prinstererstraat 14
Dat dit Amerikaanse barbecuerestaurant een hit zou worden, wist ik al vanaf dag één. Brandon, de eigenaar, was en is vastbesloten om Amsterdammers in te wijden in de culinaire tradities van de plaats waar hij is opgegroeid: Kansas City. Zijn slow smoked varkensribbetjes zijn niet minder dan gruwelijk goed. Houd ruimte over voor de Bourbon pecan pie!
http://pendergast.nl

Lekker? Rol nu de deur uit en ga naar rechts voor …

Halte 3: Piri Piri, Van der Hoopstraat 94

Pittig gekruide gegrilde kippetjes zijn de core business van deze sympathieke zaak. De kalfsspareribs zijn echter minstens zo goed: zó zacht dat ze van het bot vallen en subtiel gekruid.
http://www.piripiriamsterdam.nl

DeWestkrant