‘Oude glorie’-café’s stoppen ermee

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Het hoekpand op de Eerste Constantijn Huijgensstraat staat leeg, op de ramen en deuren A4’tjes met ‘Helmers gesloten’. Op 12 oktober was de laatste avond, zoals te lezen is in een artikel op de facebookpagina van het café. Het haalde niet meer genoeg omzet om te kunnen blijven bestaan. Een blik naar binnen leert dat de bar er nog staat, maar de zaak op wat losgetrokken elektriciteitsdraden na helemaal leeg is.

Helmers is niet de enige ‘oude’ zaak die er de brui aan heeft gegeven. Begin dit jaar wisselde ‘Hazes’ café De Krommerdt op de hoek van de Jan Evertsenstraat en de Witte de Withstraat van eigenaar. Nu zit er een café met de naam Evert-Jan, dat bruin lijkt -je kunt er Karaoke zingen- maar er daarvoor net iets te opgehipt uitziet.

Hetzelfde lot was ook café Jan Meulstee op het Mercatorplein beschoren. Meulstee verkocht de zaak, en sinds anderhalf jaar zit er een biercafé annex burgerbar in met de naam Frits. De stamgasten van Meulstee hebben in de tussentijd domicilie gekozen in café Merkater, twee panden verderop.

Wat er gaat gebeuren met To Ouzeri, het Griekse Eetcafé in de De Clercqstraat, is nog ongewis. Het staat namelijk in de etalage bij de horecamakelaar. De eigenaar wil er na 33 jaar hard werken mee stoppen en heeft de zaak te koop gezet. Liefhebbers van het authentieke Griekse restaurant moeten dus opschieten.

 

DeWestkrant