Stormachtige groei lunchtentjes

Monks Coffee in de Bilderdijkstraat, een van de nieuwe koffietentjes in West. (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Het aantal lunch- en koffietentjes in West groeit stormachtig. In drie jaar tijd is hun aantal meer dan verdubbeld. In 2013 waren er veertig van dit soort zaakjes, nu zijn het er 94. Dit blijkt uit cijfers van Locatus, een bedrijf dat winkel- en horeca-vestigingen bijhoudt in gemeenten.

Het aantal restaurants nam ook toe. In 2013 telde West 128 restaurants. In drie jaar tijd kwamen er zo’n vijftig zaken bij. Deze stijging is volgens Gertjan Slob van Locatus met name te danken aan De Foodhallen, waar iedere zaak wordt meegeteld.

Andere opvallende stijgers zijn de ijssalons. Drie jaar geleden kon je nog maar op drie plekken in West een ijsje halen. Nu er zeven ijszaken in het stadsdeel. Het aantal hotels groeide met ruimt dertig procent van 38 naar 50 stuks.

Liefhebbers van shoarma hebben echter minder plekken waar ze aan hun trekken kunnen komen. Het aantal grillrooms daalde van 42 naar 35. Het aantal plekken waar luie thuiskoks hun maaltijd kunnen afhalen steeg echter wel. Locatus telde 81 afhaallocaties tegen 70 drie jaar eerder.

 

 

 

DeWestkrant