Braai gaat uitbreiden in Westerpark

Oud-West, Braai, Barbecue, Spareribs
Braai aan de Amstelveenseweg (foto: Nathan Vos)
Hoogstins2024

Braai, een van de eerste kiosken van West, gaat in april een restaurant openen in Westerpark. Volgens hetzelfde concept, aldus eigenaar Floris Feenstra van de kiosk aan de Amstelveense Weg die vooral bekend is vanwege zijn spareribs.

In de nieuwe vestiging in de Staatsliedenbuurt kunnen klanten hun ribbetjes en hamburgers straks aan de counter bestellen en nuttigen met een glas bier of wijn. Voor deze vestiging krijgt Braai namelijk wel een alcoholvergunning. De precieze plek wil Feenstra nog even geheim houden.

Vanaf zaterdag begint Braai ook met bezorgen in Amsterdam-Zuid. Dit doet het bedrijf vanuit een zogenaamde Roo-box van Deliveroo. Dat is een mobiele keuken van waaruit bedrijven maaltijden maken voor de bezorgdienst. De keuken staat bij de Rai.

Voor Braai zijn bezorgbedrijven als Deliveroo een uitkomst. Feenstra: “In de zomer hebben we klanten uit het Vondelpark en op ons terras. In de winter gaan mensen natuurlijk niet buiten staan wachten op hun maaltijd. Op sommige winteravonden zien we zelf geen klant, maar draaien we wel een heel goede omzet.”

Feenstra is erg blij dat hij met een kiosk zijn zaak heeft kunnen opbouwen. “Voor ons is het een heel veilige manier geweest om te beginnen. Met een kiosk hoef je niet meteen te investeren in een volwaardig restaurant en kun je rustig beginnen in je eentje.” De problemen rond kiosken -sommige staan leeg of wisselen snel van huurder- liggen volgens Feenstra maar voor een klein deel aan de kiosken zelf. Hij is zelf van mening dat het vooral aan de ondernemers is om er iets van te maken.