YogaFest Studio vraagt uitstel van betaling aan

Het monumentale onderkomen van YogaFest Studio op het Westergasterrein. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

YogaFest Studio op het Westergasterrein heeft surseance van betaling aangevraagd. Dat meldt oprichter en manager Karianne Kraaijestein. Volgens haar is er sprake van een oplopende huurachterstand. De studio blijft vooralsnog open.

De huur van 15.000 euro per maand voor het monumentale pand kan de BV niet langer opbrengen, zo stelt Kraaijestein. YogaFest Studio opende in september 2016 de deuren en investeerde volgens haar ook nog 325.000 euro in renovatie van het pand. Ruim 1500 yoga-beoefenaars maken gebruik van de studio.

Het bedrijf groeit volgens Kraaijestein gestaag, maar zou vooral last hebben van problemen in de directe omgeving. ”Het luxe Conscious Hotel pal naast de studio had al maanden geleden geopend moeten zijn en ook de sluiting en leegstand van de North Sea Jazz Club tegenover de studio zorgt ervoor dat de groei achterblijft bij de verwachtingen’’, aldus een verklaring dinsdag.

Kraaijestein hoopt tot een vergelijk te komen met de Westergasfabriek. De surseance is volgens haar bedoeld om een adempauze in te lassen om een oplossing te vinden. Met diverse partijen worden gesprekken gevoerd om extra fondsen te werven.

Reactie Westergasfabriek

Directeur Liselore van der Heijden bevestigt dat de Westergasfabriek YogaFest heeft aangemaand om de huurachterstand te voldoen. ”Wij vinden de situatie heel vervelend voor alle betrokkenen en met name voor mevrouw Kraaijestein’’, zo laat zij weten. ’’Ook wij gingen er vanuit dat YogaFest er snel in zou slagen om er een goed lopende yogaschool van te maken.’’ Van der Heijden stelt dat de Westergasfabriek ‘vanzelfsprekend’ open staat voor een gesprek met YogaFest.

Onze medewerkster Resi Lankester schreef eerder voor De Westkrant dit verslag over haar bezoek aan YogaFest.

DeWestkrant