Gratis kerstdiner voor Amsterdammers die het moeilijk hebben

Mossel en Gin. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins

Op Eerste Kerstdag kunnen 250 Amsterdammers aanschuiven bij restaurants op het Westergasterrein voor een kostenloos drie-gangen diner. Het initiatief Iedereen Kerst mikt op cliënten en vrijwilligers van de Voedselbank, dak- en thuislozen en anderen die graag samen met een ander kerst willen vieren.

Brouwerij Troost, Mediacafé Amsterdam en Mossel en Gin verzorgen het diner. De eerste drie jaar vond Iedereen Kerst plaats bij Mossel en Gin. Mede-eigenaar Wouter ten Velde was er vanaf dag één bij. Ondernemers Jorrit Lootsma (Brouwerij Troost) en Dennis Alders (Mediacafé Amsterdam) hebben zich dit jaar aangesloten.

Initiatiefnemers Steven van Heyningen en Koike Hess richtten zich de eerste twee jaar voornamelijk op dakloze Amsterdammers. “Iedereen is welkom”, zo stellen zij nu. “Helaas is de realiteit dat het een alleenstaande ouder met twee kinderen niet lukt om de kosten te dragen van een etentje met het gezin. Zeker niet als men rond moet komen van bijvoorbeeld een uitkering.”

Vrijwilligers gevraagd

Het initiatief wordt mogelijk gemaakt door betrokken Amsterdamse ondernemers en inwoners. Bedrijven stellen goederen en diensten beschikbaar. “We accepteren geen donaties in de vorm van geld. We willen de bijdrage juist zo laagdrempelig houden. Men kan zich opgeven als vrijwilliger en ook cadeaus doneren voor de goodiebags.” Aanmelden als vrijwilliger kan via de Facebook-pagina en via WhatsApp: +31611234484.