World Press Photo naar villa Westergasfabriek

(Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De World Press Photo Foundation opent dit voorjaar op het terrein van de Westergasfabriek het World Press Photo House. De organisatie strijkt neer in de voormalige ingenieurswoning. De monumentale villa kwam vorig jaar leeg te staan na het faillissement van YogaFest Studio.

Na tijdelijk gebruik als centrum voor meditatie is er nu een vaste huurder gevonden die past binnen de doelstellingen van de Westergasfabriek. In het gebouw zal ook publieke programmering plaatsvinden. Het World Press Photo House is mede mogelijk gemaakt door een schenking van een kleine 1,2 miljoen euro van de Nationale Postcodeloterij.

Voor World Press Photo gaat een langgekoesterde ambitie in vervulling. “Door een publieke locatie te openen voor visuele journalistiek, digital storytelling, educatie en culturele programmering wil de organisatie haar impact verder vergroten”, zo stelt World Press Photo. 

“World Press Photo is een internationale toonaangevende organisatie die aansluit bij onze visie voor de Westergasfabriek”, zo laten eigenaren van de Westergasfabriek Duncan en Lisca Stutterheim, Millten en familie Meijer weten in een verklaring. “Wij zijn trots dit mondiale icoon uit Amsterdam te verwelkomen.” 

Non-profit organisatie World Press Photo verzorgt jaarlijks de gelijknamige prestigieuze fotowedstrijd. De tentoonstelling reist naar 45 landen en wordt bezocht door 4 miljoen mensen wereldwijd.

  • Op het terrein van de Westergasfabriek worden op donderdagavond 11 april tijdens de Awards Show de winnaars van World Press Photo 2019 bekendgemaakt
  • Het World Press Photo Festival zal plaatsvinden op 12 en 13 april op het terrein van de Westergasfabriek
  • De World Press Photo 2019 tentoonstelling zal openen voor het publiek op zaterdag 13 april in De Nieuwe Kerk in Amsterdam
DeWestkrant