OM vervolgt mannen om antihomo-flyers

De gewraakte flyer die vorig jaar in West en Nieuw-West werd verspreid.
Hoogstins2024

Het Openbaar Ministerie gaat drie mannen vervolgen vanwege het verspreiden van tegen homo’s gerichte folders in West en Nieuw-West. Volgens het OM bevatten de flyers discriminerende teksten over homoseksuelen. De folders werden verspreid in november vorig jaar.

Mede op basis van camerabeelden hield de politie vorig jaar drie verdachten aan: een 39-jarige inwoner van Rotterdam en twee 29-jarige inwoners van Den Haag. Het OM gaat de drie vervolgen wegens groepsbelediging, aanzetten tot discriminatie en het verspreiden van discriminerende uitingen.

De mannen hebben tegenover de politie bekend dat zij de flyer hebben gemaakt en verspreid. Hun bedoeling was om een discussie te ontketenen, zo verklaarden zij volgens de politie. Het is nog niet bekend wanneer de mannen voor de rechter moeten verschijnen.

De folders zorgden voor veel verontwaardiging. Ruim honderd Amsterdammers deden melding bij de politie. Verder deden stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester van West en Achmed Baâdoud van Nieuw-West aangifte.