Nieuwe woningen langs Jan Eef

Artist impression van hoe de Jan Evertsenstraat er in de toekomst uit zou kunnen zien.
Hoogstins2024

Langs de Jan Evertsenstraat tussen het Mercatorplein en de Sloterplas moeten ruim tweeduizend nieuwe woningen komen. Dat is de ambitie van de gemeente Amsterdam. Dit westelijk deel van de Jan Eef ondergaat een complete metamorfose tot een levendige stadsstraat met woningen, winkels, horeca en andere voorzieningen.

Drie plekken komen in aanmerking als grotere bouwlocaties: het parkeerterrein van het Lucas Andreas Ziekenhuis (nu OLVG West geheten), de GVB-garage en het Mercatorpark, een terrein met onder meer een skatebaan. Deze locaties moeten ruimte bieden aan circa 2200 woningen. De bouw kan op zijn vroegst beginnen in 2018, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Het Rembrandtpark krijgt een nieuwe entree, en er is sprake van een stadsboerderij in het park. Aan de zuidzijde van de Jan van Galenstraat zou ook een ingang van de metro moeten komen. Hierover worden gesprekken gevoerd met het GVB, aldus de woordvoerder. Een nieuw treinstation ter hoogte van de Jan van Galenstraat is ook een optie, maar dat idee moet eerst nader onderzocht.

Donderdag 5 november is er een inloopbijeenkomst over de plannen voor dit stuk Jan Evertsenstraat in de stadsdelen West en Nieuw-West. Omwonenden kunnen daar reageren op de ideeën en zich ook aanmelden voor een klankbordgroep. Plaats: Brasserie Tot zo! in de Jan Evertsenstraat 747. Tijd: van 19 tot 21 uur.